OPREMA POTREBNA ZA TRENING

Kako se u našem klubu održavaju različiti programi rekreacije koji mogu zahtjevati i različitu osobnu opremu, pa tako da bi mogli nesmetano vježbati preporučamo odgovarajuću odjeću i obuću:

  • Majica i hlačice

Čista i udobna odjeća koja ne sputava pokrete, sami procijenite što vam treba – trenirka, tajice, hlačice, majica s rukavima ili top bez rukava.

  • Tenisice

One su danas vrlo moderna obuća, no nemaju sve tenisice istu namjenu – pokušajte pronaći tenesice koje odgovaraju za vaš oblik rekreacije i vašem stopalu. Te tenisice moraju biti čiste kako u vježbačku dvoranu ne biste unosili nečistoću. Preporuka ne odabrati tenisice sasvim ravnog potplata, jer ne pružaju potporu stopalu.

  • Sportski grudnjak

Za vrijeme intenzivne fizičke aktivnosti grudi trebaju više potpore, a običan grudnjak to ne osigurava. Krivi grudnjak može uzrokovati bolove u grudima tijekom treninga, pa preporučamo da se nađe u vašoj torbi za trening.

  • Ručnik

Osnovno pravilo higijene u dvoranam: zaštitite sebe i druge od bakterija. U svim dvoranama je gotovo obavezno staviti ručnik – na pod ili podlogu za vježbanje – prije sjedanja (da se ne bi pokupile bakterije preko zaostalog znoja).

  • Rukavice za vježbanje

Vježbanje na nekim spravama te dizanje utega, ostavlja na dlanovima žuljeve kojih se je teško riješiti. Rukavice za fitnes spriječavaju taj problem. Imate li nježnu kožu ruku, nabavite rukavice za fitnes. Uvijek ih nosite dok vježbate s utezima –  kako iz higijenskih razloga, tako i da ne zaradite žuljeve, ali i kako vam utezi ne bi iskliznuli iz ruke.

  • Bočica s vodom

Znojenje i žeđanje su sastavni dio vježbanja, a voda je najbolji izbor za povrat izgubljene tekućine. Zato obavezno ponesite bočicu s vodom.

* Nije potrebno nositi svoje prostirke u klub, jer ih klub posjeduje, ali ako želite iz osobnih razloga slobodno ponesite.

SAVJETI ZA PREHRANU