Brzi kruh od pirovog brašna
Iako sam više za tradiciju pa tako i klasično po starinski mjesiti kruh, nažalost u današnje vrijeme kada smo stalno u manjku s vremenom dobila sam po preporuci Kruh za koji ti doslovno treba 7 minuta za pripremu i naravno isprobala ga i ostala oduševljena.
- 400 g pirovog brašna
- 300 g čvrstog jogurta
- 1 žličica soli
- 1 žličica soda bikarbone
- 2 žlice maslinovog ulja
- 150 ml mineralne vode (ja sam koristila jamnicu)
Sjemenke po želji, ja sam koristila lanene, bučine i suncokretove, a kod mene mjera “odokativno” 😉
Pripremite si kalup za pečenje, obložite ga papirom, izlijte smjesu. Pečnicu ugrijte na 200°C i pecite 30 minuta, smanjite na 180°C i pecite još 20 minuta.
Izvadite kruh iz kalupa , zamotajte ga u kuhinjsku krpu i neka se postepeno hladi.