Brzi kruh od pirovog brašna

Iako sam više za tradiciju pa tako i klasično po starinski mjesiti kruh, nažalost u današnje vrijeme kada smo stalno u manjku s vremenom dobila sam po preporuci Kruh za koji ti doslovno treba 7 minuta za pripremu i naravno isprobala ga i ostala oduševljena.

 

  • 400 g pirovog brašna
  • 300 g čvrstog jogurta
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica soda bikarbone
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 150 ml mineralne vode (ja sam koristila jamnicu)

Sjemenke po želji, ja sam koristila lanene, bučine i suncokretove, a kod mene mjera “odokativno” 😉

Pripremite si kalup za pečenje, obložite ga papirom, izlijte smjesu. Pečnicu ugrijte na 200°C i pecite 30 minuta, smanjite na 180°C i pecite još 20 minuta.

Izvadite kruh iz kalupa , zamotajte ga u kuhinjsku krpu i neka se postepeno hladi.

 

 

Brzi kruh