Želite sexy guzu, ravan trbuh i čvrste noge, poboljšati kondiciju i učvrstiti mišiće cijelog tijela? Naravno, tko ne želi!? Ako uz sve ovo velik dio dana provodite sjedeći i javljaju se problemi kao što je bol u leđima, glavobolje i slično, onda je Booties & Core idealno riješenje za vas!
ŠTO JE BOOTIES & CORE??

Grupni oblik programa uz glazbu kao motivaciju i upotrebu različitih trenažera: bučice, male i velike lopte, štapovi, elastične trake, vlastito tijelo i sl. Treninzi se odvijaju u laganijem tempu, nema plesnih koreografija i svaki trening je drugačiji.

Kretnje se izvode u aerobnom režimu rada, s ciljem povećanja repetitivne snage mišića, mišićne izdržljivosti i definicije, te smanjenja potkožnog masnog tkiva.

Najveća prednost je rad u manjim grupama, gdje uz stručno i razumljivo vođenje vježbi svaki vaš pokret je pod kontrolom, a to omogućava najkvalitetnije rezultate i smanjuje rizik od ozljeda na minimum.

KOME JE NAMIJENJENO?

Za sve dobne skupine, podjednako i za muškarce i žene, bez obzira na fizičku kondiciju. Svaki od polaznika radi prema svojim mogućnostima.

Nedostatak kretanja, previše sjedenja, bolovi u leđima, glavobolje, stres – sve su to bolesti suvremenog društva i svi se barem malo pronalazimo u njima, stoga se ovaj trening posebno preporuča osobama koje imaju slične tegobe.

PRINCIP RADA I CILJ PROGRAMA

Trening Booties & Core sastoji se od zagrijavanja, glavnog dijela i istezanja. Zagrijavanje i istezanje su iznimno bitne stavke svakog treninga, a više o tome pročitajte ovdje. (link na Zagrijavanje i istezanje)

 

Glavni dio treninga dijelimo na aerobni i anaerobni:

Aerobni dio ciljano djeluje na učvršćivanje i oblikovanje mišića cijelog tijela, sagorijevanje masnih naslaga, kao i na fleksibilnost zglobova, dok je anaerobni dio usmjeren na jačanje trbušne i leđne muskulature.

Prednosti ovakvog oblika vježbanja:

  • Oblikovanje mišića cijelog tijela
  • Sagorijevanje masnih naslaga
  • Učvršćenje i jačanje koštano-zglobnog i tetivnog aparata
  • Jačanje trbušne i leđne muskulature
  • Povećanje snage i mišićne izdržljivosti
  • Razvoj motoričkih sposobnosti (npr. brzine, fleksibilnosti, izdržljivosti, koordinacije, ravnoteže, preciznosti)
  • Prevencija ozljeda lokomotornog sustava

Cilj programa je poboljšati kondiciju, sagorijeti masne naslage, ojačati leđnu muskulaturu te oblikovati mišiće cijeloga tijela s naglaskom na kritične točke: stražnjicu, trbuh i bedra.

RASPORED

Program se provodi 2x tjedno:

  • Utorak: 19:00-20:00
  • Četvrtak 19:00-20:00