Što je Zumba® Fitness?

Zumba® fitness je fitness inspiriran latinoameričkim plesovima.
Prilagođen je svim dobnim skupinama, vrlo je učinkovit za održavanje kondicije, smanjenja potkožnog masnog tkiva i vrlo zabavan. Kombinirajući brze i spore vruće latinoameričke ritmove sa popularnom glazbom različitih žanrova te koristeći se jednostavnim i zavodljivim plesnim koracima Zumba® vas na zabavan način vodi kroz dinamičan intervalni trening kojim ćete pozitivno utjecati na: povećanje aerobnog kapaciteta- pozitivan utjecaj na kardiovaskularni i pulmonalni sustav, povećanje fleksibilnosti, povećanje mišićne snage i izdržljivosti, smanjenje potkožnog masnog tkiva, poboljšanje koordinacije, poboljšanje osjećaja za ritam, smanjenje stresa, poboljšanje zdravlja i bolje raspoloženje.
Zumba® fitness djeluje na sve skupine mišića.
Jačaju se i oblikuju noge, stražnjica, trbušna muskulatura , ruke, ramena, leđa, prsa. Prednost nad ostalim vrstama aerobnog treninga što je dinamična i zanimljiva pa ni ne primjećujete da vam uz vježbanje prolazi vrijeme.
4 osnovan plesa koja se koriste u Zumba® fitnessu su: salsa, reggaeton, cumbia i merengue, ali i tango, bachata, calypso, belly dancing, hip-hop, rock&roll, twist, dancehall, samba, lambada, cha-cha-cha, flamenco i quebradita.
 

Zašto je Zumba® fitness drugačiji?

Zbog atmosfere na treningu, jako vesela i zabavna i osjećate se kao da ste na nekom party-u :-)
Kao Zumba® ovisnik postići ćete da se osjećate sjajno, ispunjeno i zadovoljno, a uz to ćete trošiti kalorije, plesati i vježbati...
Cilj je da vježbate, uživate i postanete ovisni ...
Princip je jednostavan: zabavom do rezultata!

 

Kako je nastala Zumba®?

Kao fitness instruktor u svojoj rodnoj Kolumbiji, Alberto “Beto” Perez doživio je neočekivani preokret jednog sudbonosnog dana sredinom 90-ih kada je trebao održati sat aerobika i shvatio da je zaboravio svoj CD sa glazbom.
Odlučio je improvozirati sa glazbom koju je imao u svom ruksaku. Spontano je stvorio novu vrstu plesnog fitnessa, u kojem se prepuštate glazbi umjesto dosadnog brojanja koraka.
Pozitivna energija ispunila je prostoriju a ljudi se nisu mogli prestati smijati. Njegovi polaznici su bili oduševljeni! Tog dana rođen je  Zumba® Fitness-Party!